14 juli 2021
Geplaatst door TeamWolvenplein

Het Griftpark is een park met een rijke geschiedenis. Ooit stond er op deze plek een grote gemeentelijke gasfabriek en was de grond zwaar vervuild. Er is toen gekozen voor een innovatieve maar tevens dure oplossing: het gif werd ingepakt waarna het tot ‘Gifpark’ tot modern en geliefd stadspark werd omgetoverd. 
 

Het park is geliefd bij de buurtbewoners mede door de ligweides en de ‘Teletubbie-berg’, een van de grootste skateparken van Nederland, speeltuin en kinderboerderij. De 220 meter lange vegetatiemuur en de natuurkern met de levensgrote mensfiguren van kunstenaar Thomas Schütte zijn een mooi voorbeeld hoe stadsnatuur en kunst samen gaan. 

In januari 2008 is een bijzondere ontdekking gedaan. In de vervuilde grond is een bacterie gevonden die zich voedt met de vervuiling. Men schat dat het nog 30 tot 40 jaar gaat duren voordat op deze manier alle grond, op natuurlijke wijze, gereinigd zal zijn.