Wolvenplein Utrecht - Levenslang genieten

Op een markante plek in het historische centrum van Utrecht ontstaat een nieuwe levendige inclusieve buurt met plek voor ontmoeting, wonen, werken, horeca en cultuur. Het intrigerende gevangeniscomplex is niet langer een huis van bewaring maar een huis van beleving. 

In en om het eigenzinnige monument komt een stedelijke mix van koop- en huurwoningen, bedrijfs- en atelierruimten, stadshotel, buurtruimte en een openbare wandelroute door de voormalige luchtplaatsen én buiten de muur om. Het voorplein wordt autoluw, de binnenhoven vergroend en het complex wordt gerestaureerd en verduurzaamd. Heden en verleden komen samen, rust en reuring gaan hand in hand.

Partners in crime zijn gebiedsontwikkelaar AM, Levenslang cv, bewonersvereniging De Witte Wolf, De Stadstuin, woningcorporatie Woonin en Star Lodge Hotels. 

Wil je op de hoogte blijven van wat er op Wolvenplein gebeurt? Meld je dan aan als geïnteresseerde.

Nieuws & blogs

Naar nieuws & blogs Naar nieuws & blogs

Locatie

Naar de locatie

Gevangenis Wolvenplein ligt in een dynamisch stuk van de historische binnenstad van Utrecht. Het is prachtig gelegen aan de singel en gemakkelijk bereikbaar. In de omgeving tref je charmante woonstraatjes, vernieuwende horeca concepten, creatieve hotspots, winkels en een groene singel om langs te flaneren of om op te spelevaren. Vrij en rustig gelegen aan de rand van de binnenstad maar toch op steenworp afstand van de terrassen op de Neude of Oudegracht met z’n unieke werven.

Naar de locatie

Het Plan

Naar het Plan

Op het bolwerk aan de singel staat de oudste cellulaire gevangenis van ons land, een tastbaar stuk geschiedenis van Utrecht en een rijksmonumentaal complex. De hoge stenen ommuring langs het water is nu nog een weerbarstige afspiegeling van de isolatie van gevangenen. Misschien lijkt het of de tijd hier stil heeft gestaan, maar alles is in beweging. Het leven laat zich hier niet meer vangen, nieuwe levendigheid geeft het complex een waardevolle plek in de stad. De poort wordt wagenwijd opengezet, de muur voorzien van doorgangen en doorkijkjes, om contact te maken met de buurt én nieuwgierig te maken.

Naar het Plan

Veelgestelde vragen

Naar Veelgestelde Vragen

Hoe kunnen wij helpen?

    OP ZOEK NAAR EEN BIJZONDERE LOCATIE VOOR JE ZAKELIJKE EVENT, BRUILOFT OF ANDER FEESTJE?

    IK HEB INTERESSE IN EEN (TIJDELIJKE) RUIMTE IN WOLVENPLEIN. HOE KOM IK AAN MEER INFORMATIE?

    Hoe ziet de planning eruit?

    Hoe blijf ik op de hoogte van de plannen?

Naar Veelgestelde Vragen