5 september 2022
Geplaatst door Maartje

Op zondag 11 september is het feest in de binnenstad en in Wolvenplein laat Art Utrecht zien wat Utrecht te bieden heeft aan beeldende kunst. In en om de monumentale gevangenis presenteren galeries, musea, art spaces en kunstenaars een voorproefje van het komende seizoen.

Van schilderkunst, verrassende films en fotografie tot speelse, interactieve installaties en zelfs wandelende sculpturen. Daarnaast is de wal rondom de gevangenismuur ook open voor bezoekers waar je o.a. live muurschilderingen gemaakt kan zien worden en op de luchtplaats is het mogelijk om op het terras verzorgd door QEET je dorst te lessen onder het genot van livemuziek van de Utrechtse Stadsmuzikanten en Herman Brood Academie.

Wat je kan verwachten, is zeer divers: van afstudeerwerk van 5 getalenteerde studenten van de HKU, draagbare kunst in de Expeditiestraat tot een speelse Q&A van Niet Normaal Institute for Inclusive Information in de kerk. En nog veel en veel meer. Meer weten over alle andere bijzondere kunstenaars en hun creaties lees je hier: 

beeldende kunst op Wolvenplein

Utrecht is jarig. In 2022 vieren we vol trots dat Utrecht 900 jaar stadsrechten heeft. Utrecht: de stad die we samen zo mooi hebben gemaakt. Waar de deuren altijd open staan. Waar we elkaar zien, waar we aandacht hebben voor elkaar. Kijk om je heen en zie wat we samen hebben bereikt. Samen zijn wij Utrecht. Al 900 jaar. En samen maken we Utrecht nog mooier. 

Op 10 en 11 september 2022 viert heel Utrecht feest tijdens Rondje Singel, want de singel is weer helemaal rond! Op en rondom de singel worden dit weekend tientallen gratis activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Hier lees je alles over het programma op 10 en 11 september: programma Rondje Singel. En het leuke is dat Wolvenplein ook de opstapplaats is van de Hop on, Hop off Boot. Dus hup hup naar Wolvenplein!